sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Teemana metsäpuutarha



Kokoonnuimme tänään sunnuntaina 1.3.2015 Sammatin koululle kuuntelemaan toiminnanjohtajamme Taina Laaksoharjun luentoa metsäpuutarhasta, tietysti hyötypuutarhan näkökulmasta (edible forest garden).
Väkeä saapui paikalle mukavasti reilut 30 ja luennon aikana ja sen jälkeenkin syntyi mielenkiintoista keskustelua! Parasta tällaisissa tilaisuuksissa aina onkin juuri se keskustelun syntyminen ja vuorovaikutteisuus luennoitsijan ja yleisön välillä! Paikalle oli kommenteista päätellen saapunut niin vasta-alkajia kuin jo vuosikausia puutarhoissaan puurtaneita konkareitakin:)


Taina käsitteli aihetta innostavasti ja hänellä oli kivasti antaa esimerkkejä kasveista, joita kannattaisi kunkin kokeilla omissa metsäpuutarhoissaan. Itselleni mieleen jäi erityisesti palsamiköynnös ja marjasinikuusama, joita aion kyllä jossakin vaiheessa istuttaa omalle pihalleni.

Myös villiyrtit kuuluvat syötävän metsäpuutarhan kasvistoon, omiin muistiinpanoihini kirjasin heti siankärsämön ja poimulehden! Varsinkin tiedot sienkärsämöstä ja sen käyttäminen kompostiherätteenä menee kyllä varmasti kokeiluun. Villiyrtit herättivät paljon keskustelua ja moni varoittelikin myös niiden mahdollisista haitallisista vaikutuksista. Tiedä mitä syöt ja kohtuus kaikessa, ovat tässäkin asiassa varmasti paikallaan!


En tehnyt luennon aikana mitään tarkkoja muistiinpanoja, joten tämän postauksen tiedollinen anti jää nyt laihaksi, mutta halukkaat löytävät varmasti lisätietoa yllä olevien linkkien kautta. Linkitän tähän myös oman postaukseni, jossa käsittelen syötävää metsäpuutarhaa, joululahjaksi saamaani kirjaa referoiden. Sinne pääset halutessa klikkaamalla tästä!

Iltapäivä oli kokonaisuudessaan mielestäni erittäin onnistunut! Juuri tällaisia tapaamisia saamme toivottavasti jatkossakin järjestettyä. Saimme monta lisää kiinnostunutta liittymään sähköpostilistallemme, jossa tiedotamme tulevista tapahtumista. Halutessasi sinäkin voit liittyä Hyötykasviyhdistyksen jäseneksi, helposti emoyhdistyksen kotisivujen kautta. Sitten laitat vain postia osoitteeseen luvnhyoty@gmail.com, niin pääset listalle ja sitä kautta mukaan paikalliseen toimintaamme!

3 kommenttia:

  1. Hei, oli oikein piristävää päästä kuuntelemaan luentoa ja nähdä, kuinka paljon meitä puutarhaan hurahtaneita ihmisiä on tällä seudulla. Juuri jakaminen onkin kaikkein hedelmällisintä tällaisissa tilaisuuksissa. Paikalla oli niin monia ihmisiä, joilla on pitkä käytännön kokemus ja monta kokeilua pihaprojekteistaan.

    VastaaPoista
  2. Hei, oli oikein piristävää päästä kuuntelemaan luentoa ja nähdä, kuinka paljon meitä puutarhaan hurahtaneita ihmisiä on tällä seudulla. Juuri jakaminen onkin kaikkein hedelmällisintä tällaisissa tilaisuuksissa. Paikalla oli niin monia ihmisiä, joilla on pitkä käytännön kokemus ja monta kokeilua pihaprojekteistaan.

    VastaaPoista
  3. Kiva, kun laitoit tämän postauksen ja infolinkkejä....tuntuu melkein, kuin olisin ollut paikan päällä. Harmikseni en päässyt, kun sairastuin.

    VastaaPoista