keskiviikko 4. joulukuuta 2013

Hyötykasviyhdistyksen Länsi-Uudenmaan alaosaston jäsenilta 26.11.2013

Lisään tänne blogiin Milvin Pesarin luvalla hänen kirjoituksensa työkalujen teroitusillasta Fiskarsin tehtaalla, kuvat ovat Minna Räisäsen ottamia:

Olen valmistautunut seuraavaan puutarhakauteen huoltamalla leikkaavat puutarhatyökaluni, asiantuntijoiden opastuksella. Osallistuin marraskuun viimeisellä viikolla Hyötykasviyhdistyksen Länsi-Uudenmaan alaosaston jäseniltaan. Ilta oli järjestetty Fiskars-yhtiön Billnäsin tehtaalle. Itseni lisäksi paikalle oli saapunut 12 muuta työkalujensa huoltamisesta kiinnostunutta. Kaikki saivat tuoda omat työkalunsa mukaan.

Näytetään työkalujen teroittaminen 26.11.jpg

Tässä kuvassa leikkaavien puutarhatyökalujen eri sukupolvia


Yhtiöstä oli mukana kolme tuotekehityksen edustajaa, tuotesuunnittelija Sami Lyytikäinen, muotoilija ja projektivetäjä Heli Säde, sekä terä- ja tuotesuunnittelijana Fiskarsilla 41 vuotta palvellut Veikko Mäkipelto, ollut nyt 2 kuukautta eläkkeellä. Veikko näytti jokaiselle kädestä pitäen, miten teriä viilataan oikein.

Näytetään leikkaavia puutarhatyökaluja 26.11.jpg

Tässä Fiskarsin leikkurimallistoa

Meillä oli myös mahdollisuus kiertää tuotantotiloissa ja nähdä työkalujen valmistusta. Saimme myös tutustua leikkaavien työkalujen malleihin. Totesin, että tarvitsen uusia saksia, mutta en ole vielä varma valitsenko sakset paksumpia oksia varten vai hankinko hyvin pitkävartiset ohuempia varten. Kumpiakin tarvitaan, mutta toistaiseksi aika vähän minun puutarhassani. Teroituksen jälkeen vielä öljysin työkalujen terät ja nivelet. Lupasin itselleni, että hoidan teroitusta tästä lähtien tiheämmin, useita kertoja kesässä.

2.12.2013 uutta puutarhakautta odotellen,
Milvi Pesari



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti