perjantai 10. heinäkuuta 2015

Avoimet puutarhat 2015


Pienellä osallistuja joukolla osallistuivat Lännenhyötyläiset, tämän kesän Avoimet puutarhat tapahtumaan! Osa väestämme oli tehnyt omat reittisuunnitelmansa, niin myös minäkin perheeni kanssa, emmekä käyneet ihan samoissa paikoissa ydin porukan kanssa. Näissä kahdessa kohteessa kuitenkin törmäsimme:)



Nämä kolme ensimmäistä kuvaa ovat Suomen kaunein piha kilpailustakin tutusta puutarhasta, Villa Aurorasta. Kohde oli erittäin siisti ja kaunis pieni kaupunkipiha. Tyttäreni alkoikin heti vaatimaan meillekin sellaista pientä ja "ahdasta" puutarhaa, niin salaperäinen ja osin mystinenkin tunnelma puutarhassa vallitsi. Siellä oli huomioitu ihanasti myös perheen tyttäret, joiden mukaan oli rakennuksiakin kauniisti nimetty. Kokonaisuudessaan vierailu oli erittäin antava, eikä vähiten talon emännän Erikan ohjaaman kierroksen ansiosta. Puutarhasta sai enemmän irti, kun sen alueista ja kasveista kertoi itse omistaja.


Kaksi viimeistä kuvaa ovat Villa Magnoliasta, arboretumista Lohjan Karkalissa, joka oli nyt ensimmäistä kertaa avoimena yleisölle. Paikka vei jalat altani!! Huikea maisema Lohjanjärvelle ja valtavia istutusalueita leveän puron ympäristössä. Magnolioita, erikoisia pensaita ja puita ympäri maailman. erityisesti minua kosketti suuri neidonhiuspuu ja valtava pensasmagnolia. Neidonhiuspuu onkin jo hankittuna omaankin puutarhaan, pakkohan sitä on kokeilla;)


Upea päivä kokonaisuudessaan ja ilmakin oli suosiollinen, jopa helteinen! Ensi vuonna uusiksi, onhan nämä kohteet nähtävä uudelleen ja uudelleen.